Over ons

Edel Collecties : sinds 1983 uw Postzegel- & Munthandel

Edel Collecties is een “ouderwetse” postzegel- en munthandel in de goede zin des woords. Ondanks alle moderne hulpmiddelen als computers en postale verwerking blijven de woorden Service, Garantie én Persoonlijke behandeling met hoofdletters geschreven.

In 1983 besloten de twee broers Evertjan en Menno Matthijssen – beide verwoed verzamelaar – van hun hobby hun beroep te maken. Door goede kwaliteit te leveren groeide de zaak gestaag. Perso­neelsuitbreiding werd dan ook noodzakelijk. In de loop van de jaren zijn meerdere personeelsleden bij Edel Collecties komen werken. Wouter de Boer is nu de Adjunct-directeur.

Het aantal klanten uit de Bene­lux groeit jaar op jaar. Een deel van de klanten reageert op advertenties in diverse (postzegel- en munt) bladen. Het grootste deel van de nieuwe klanten komt echter binnen via mond-tot-mond reclame.

hoofdkantoor edel collecties bunschoten

Edel Collecties is lid van:

  • De Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren
  • IFSDA
  • NVPH Internet Waarborg

Door goede kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen te leveren en daarbij uitmuntende service te verlenen, neemt het aantal tevreden klanten toe. Tevreden klanten doen herhalingsaankopen en geven het adres van Edel Collecties door aan familie, vrienden en kennissen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

In Nederland is Edel Collecties gevestigd op Einsteinweg 5 in Bunscho­ten. In België is Edel Collecties gevestigd aan de Visbeekstraat 9a 2300 in Turnhout.

Geen winkel
Edel Collecties heeft geen winkel. U hoeft niet naar ons toe te komen… Nee, u laat het gewoon bij u thuis bezorgen!
U bestelt per telefoon, per mail of per bestelbon en de Post of DHL brengt het u. Zij bezorgen vijf dagen per week. Wanneer ze u niet thuis treffen proberen ze het nog een keer. Het is dé moderne manier van munten en postzegels verzamelen. Zodra wij uw bestelling ontvangen, treedt ons unieke logistieke systeem in werking en wordt uw bestelling zo snel mogelijk (vaak nog dezelfde dag) verstuurd.

Meestal heeft u binnen enkele dagen uw bestelling in huis en kunt u genieten van uw verzameling.

Enorme keus
Edel Collecties geeft u een grote keus aan schitterende postzegel- en muntverzamelingen tegen de laagste mogelijke marktprijzen. Het aanbod wisselt iedere keer. Het heeft daarom niet veel nut hier een opsomming te geven. Het zijn echter altijd verzamelingen, collecties of partijen waar u beslist ook iets interessants tussen vindt. Vaste klanten krijgen regelmatig de folders en mededeling-brieven waarin het aanbod vermeld wordt. Vaak zijn de munten en postzegels beperkt leverbaar, dus is het “wie het eerst komt, het eerst maalt“.

Kwaliteit staat voorop
Edel Collecties verkoopt kwalitatief hoogstaande verzamelingen. Bovendien zijn het vaak verzamelingen die nergens anders in de Benelux worden aangeboden.

Unieke Garantie
Edel Collecties geeft u nog ‘ouderwets‘ volledige garantie. Natuurlijk de NVPH garantie. Boven­dien ontvangt u uw bestelling op zicht thuis. Als u onverhoopt niet tevreden bent met uw aankoop kunt u deze binnen 14 dagen aan ons terugsturen. Bovendien zijn alle opgegeven cataloguswaarden gegarandeerd. Daarnaast zijn alle individuele zegels in de Speciaal Verzamelingen gegarandeerd op kwaliteit en echtheid. In Nederland en België is dit een unieke garantie. Edel Collecties heeft in de loop der jaren een uiterst plezierige band opgebouwd met heel veel verzamelaars in de Benelux.

Edel is steeds op zoek naar goede aanbiedingen. Vandaar dat zij doorlopend bij PTT’s, munthuizen en groothandelaren in binnen- en buitenland vragen naar mooie, voordelige kennis­­makings­aanbiedingen die zonder verdere koopverplichting geleverd kunnen worden aan de klanten van Edel. Door ons klantenbestand en kennis lukt het ons regelmatig en willen externe organisaties graag meewerken en meedenken.

Een ouderwets degelijke postzegel- en munthandel
Edel Collecties streeft ernaar dat ook u een tevreden klant zult zijn. Een postzegel- en munthandel waar u degelijk en zonder al te veel poespas op een plezierige manier geholpen wordt.

Die ook aan ú denkt als er een keer een buitenkansje te halen is… kortom een postzegel- en munt­handel waar u graag terug komt!