Bill Gross verkoopt enige complete VS postzegelcollectie

Bill Gross verkoopt enige complete VS postzegelcollectie - Edel Collecties
‘Obligatiekoning’ Bill Gross, de medeoprichter van investeringsgigant PIMCO, verkoopt zijn uitgebreide postzegelverzameling en verwacht hiermee tussen de $15 miljoen en $20 miljoen op te halen.

De miljardair-belegger, die in 1971 beleggingsgigant PIMCO oprichtte, gaat zijn complete collectie Amerikaanse postzegels veilen, waaronder Amerika's “meest waardevolle postzegel” die naar verwachting alleen al $5 miljoen zal opbrengen.

Gross voorraad van meer dan 100 postzegels bevat verschillende ultrazeldzame items - waaronder meerdere postzegels met een waarde van meer dan $1 miljoen - die het de enige complete verzameling maken van elke postzegel die ooit is uitgegeven door de Amerikaanse overheid.

De complete postzegelverzameling bevat ook een van de slechts twee bestaande exemplaren van de 1868 One-cent “Z” Grill, die naar verwachting zal worden verkocht voor tussen de $ 4 en $ 5 miljoen, met het enige andere exemplaar van de zeldzame postzegel die momenteel in het bezit is van de New York Public Library.

De One-cent “Z” Grill-zegel uit 1868 werd kort na de Amerikaanse Burgeroorlog uitgegeven door de Amerikaanse postdienst met behulp van een zeldzame productiemethode die bedoeld was om te voorkomen dat mensen de inkt van gebruikte zegels zouden wassen om ze opnieuw te gebruiken.

Gross kreeg de postzegel uit 1868, met een afbeelding van Benjamin Franklin op de voorkant, in handen via een ruil met de 11-jarige zoon van Donald Sundman, voorzitter van de Mystic Stamp Company, waardoor de miljardair zijn verzameling compleet kon maken.

Tijdens de ruil ruilde Gross een 24 cent blokje van de omgekeerde Jenny-plaat uit 1918, dat hij een dag eerder had gekocht voor 2,97 miljoen dollar, in wat nu “de grootste postzegelruil aller tijden” wordt genoemd.

Gross complete voorraad postzegels, waarmee hij als kind begon, is slechts de tweede verzameling Amerikaanse postzegels die ooit is opgenomen in de Scott-catalogus, die ruimtes bevat voor elke postzegel die ooit door de Amerikaanse overheid is uitgegeven.

De in Ohio geboren miljardair maakte kennis met het verzamelen van postzegels toen zijn moeder hem een album met nieuw geslagen postzegels gaf waarvan ze dacht dat het hem zou helpen zijn studie te betalen.

Gross kreeg later te horen dat zijn verzameling postzegels waardeloos was, maar spendeerde later miljoenen aan het verzamelen van een van de grootste postzegelverzamelingen ooit, nadat hij in 1971 samen met twee vrienden vermogensbeheerder van PIMCO was geworden.

De fondsbeheerder, die door de New York Times “de meest prominente obligatiebelegger van het land” werd genoemd, is al twee decennia lang de enige persoon met een complete verzameling Amerikaanse postzegels.

De 100 meest waardevolle postzegels uit Gross verzameling zullen nu op 14 juni worden geveild in het Lotte New York Palace Hotel in Manhattan, terwijl de overige postzegels uit zijn verzameling de volgende dag zullen worden verkocht op een aparte veiling in de Collectors Club of New York met uitzicht op Bryant Park.

Investeerders zijn vaak aangetrokken tot het verzamelen van postzegels, of filatelie, als alternatieve investeringen die waarde opbouwen op de middellange tot lange termijn.

Volgende lezen

Verzamelaars naar Kampioenschap in Rabat - Edel Collecties
Canadees actie-record gevestigd - Edel Collecties

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.